Prezidium

Mgr. Jitka Kynclová Jitka Kynclová, Mgr.
Prezident CZQHA

Jitka je od ledna 2024 tzv. staronovou prezidentkou CZQHA. V čele asociace totiž stála již v letech 2006 - 2010. Je mimo jiné uznávanou AQHA, APHA, ApHC, NSBA a WRC rozhodčí. Pravidelně se účastní akcí spojených s americkými plemeny koní po celé Evropě. Ráda předává následně své zkušenosti jezdcům na domácí scéně na různých seminářích pod vlastním vedením. Kromě jiného se také věnuje chovu AQH v oblasti All Arroundových koní.

V posledních několika letech ji také pravidelně slýcháme na EquiRadiu, kam si zve zajímavé hosty do svého podcastu.

 

Martina Malinová Martina Malinová, Ing., Ph.D.
Viceprezident CZQHA

Martina se věnuje koním od svých 13 let. Po úspěšném absolvování Zemědělské Univerzity obor Zootechnik se začala věnovat tréninku westernových koní. Srdcovou záležitostí je pro ni Cutting, ale v oblibě má i další dobytkářské disciplíny. Po několikaleté pauze, kdy se věnovala mimo jiné provozu dvou reprodukčních center pro koně, se aktivně vrátila do sportu a předvádí své koně jak v cuttingu, tak v penningových disciplínách.

V posledních letech se věnuje zejména pomoci chovatelům koní QH, APHA a Appa při vyřizování všech náležitostí v USA.

 

Dráža Košvancová Drahomíra Košvancová, Bc.
Sekretář a Finanční manažer CZQHA

Dráža se věnuje koním od svých 12 let. První závodní zkušenosti získávala v závodech WRC. Její srdeční záležitostí je Showmanship At Halter, ale aktivně působí také ve všech dalších All Arroundových odvětvích westernového sportu.

Je majitelkou agentury HorseEvents, s.r.o., která se zabývá organizací westernových závodů. Každoročně organizuje seriál s názvem SeeSee Cup pro všechna nejen americká plemena koní, kde mají šanci získávat své první závodní zkušenosti jezdci ve všech různých disciplínách.

Dráža také spolupracuje se zahraničními trenéry a pravidelně organizuje jezdecké kliniky pro české závodníky.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie. podrobné nastavení